zaterdag 26 augustus 2017

Olifanten Parade

Deze zomer viert “The Elephant Parade” zijn 10-jarig bestaan. Het is de grootste voorstelling in de openlucht van olifantenbeelden. In samenwerking met de gemeente Laren en het Singer Museum staan in de straten, het museum en in de bijbehorende beeldentuin 40 olifanten tentoongesteld.
Elke olifant is een kunstwerk op zich en ze zijn beschilderd door nationale- en internationale artiesten van naam.

Het doel van deze olifantenparade is om geld in te zamelen om zo wereldwijd olifantenprojecten financieel te ondersteunen. Er zijn al zeventien van deze bijzondere openluchttentoonstellingen geweest en hebben over de hele wereld meer dan 100 miljoen bezoekers getrokken. Deze parade was o.a. te zien in Rotterdam, Londen en Bangkok.


Het is niet alleen geweldig om deze beschilderde kunstwerken te bekijken, je kunt ook je steentje bijdragen door naar het Singer Museum te gaan om zelf een olifantje te gaan beschilderen. Je koopt voor 15.00 een onbeschilderd olifantje en gaat aan de slag met verf en  kwast, deze materialen staan voor je klaar in het ”Inloopatelier” gevestigd in het museum.
Je kunt daar je olifantje beschilderen helemaal naar je eigen idee. De opbrengst hiervan wordt besteed aan de bescherming van de Aziatische olifant.


Elke zondag van 11 tot 16.30 kun je terecht in het Singer Museum om te schilderen en vanzelfsprekend kun je dan de beelden van de olifanten bewonderen in de straten van Laren, het museum en in de tuin. 

Heb je nog  tijd loop dan het museum in om te genieten van de tentoonstelling  “Cuban Art Now “  waar ook enkele schilderijen zijn te zien met olifanten  van o.a. Paúl Cordero  en JEFF en heel mooi uit de  eigen collectie “Optocht met Olifanten” van Marius Bauer.
 
JEFF

Raúl Cordero

Marius Bauer

De Olifanten Parade en het bezoeken van de tentoonstelling Cuban Art Now is nog mogelijk t/m 24 september 2017.


(foto's gemaakt in het museum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...