dinsdag 3 januari 2017

Boven Water

Het kunstwerk Boven Water  van Henk Hofstra staat in Lelystad op een blauwgespoten plein tussen Batavia Haven en Bataviastad. Het vijf meter hoge kunstwerk houdt nog net het hoofd boven water, het water is hem tot de lippen gestegen.
Kijk je naar dit kunstwerk dan val je even stil, iedereen heeft weleens het gevoel gehad dat het water je tot de lippen staat.  Het is een indrukwekkend en vooral een symbolisch kunstwerk als je bedenkt dat ook Lelystad het hoofd boven water moet houden. 

Henk Hofstra is een Friese kunstenaar, geboren in Terwispel in 1952. 
Zijn opleiding volgde hij aan de Kunstacademie Artibus in Utrecht en de Academie Minerva in Groningen.
Hofstra heeft een totaal eigen manier van werken en komt regelmatig met spraakmakende objecten. Hij is niet alleen beeldend kunstenaar maar ook schilder.
Bij het schilderen maakt hij o.a. gebruik van de druiptechniek, een schildertechniek die wij kennen als dripping of actionpainting, o.a. bekend van het werk van de Amerikaanse schilder Jackson Pollock.
Hofstra heeft exposities gehad in het binnen- en buitenland. Wil je meer weten over deze kunstenaar, kijk dan HIER

2 opmerkingen:

 1. Ha Anne, ik denk dat dit kunstwerk (nog) mooier tot z'n recht zou komen als het echt in het water zou staan.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wim,
   Dat denk ik ook. De kunstenaar heeft het kunstwerk op een blauwe ondergrond geplaatst en nu lijkt het alsof het hoofd een beetje op het water staat. Jammer genoeg kun je dat op de foto niet zo goed zien :-)
   Groetjes.
   Anne

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...