dinsdag 4 september 2018

Een huis met een tuintje erbij


De verhuizing is achter de rug en (bijna) alles is klaar. We zijn 6 weken bezig geweest met regelen, inpakken en weer uitpakken. We zijn iets kleiner gaan wonen en dan vraag je je af; kunnen we alles plaatsen? Het is ons gelukt, alleen de boekenkasten kunnen in dit huis niet allemaal meer in de woonkamer staan. Er staan er nu vijf naast elkaar in de woonkamer, drie in de slaapkamer en drie in de studeerkamer. Verhuizen is goed om eens goed de boekenkasten bij langs te gaan. Er is veel naar de Kringloop gegaan en ook konden de boeken weer even soort bij soort worden gezet. Het ziet er weer prachtig uit, zelfs nog ruimte voor de nieuwe boeken die al weer liggen te wachten op de stapel “nog te lezen boeken”. 

Wij zijn van 4-hoog gekomen en ik heb 20 jaar geroepen dat ik nooit meer op de begane grond ga wonen. En nu……….. woon ik op de begane grond met een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer, een loggia aan de vijverkant en bij de voordeur twee stukjes “tuin”. Op het moment dat wij dit appartement bekeken waren we verkocht. Het toch wel redelijk ruim huis, het uitzicht  en de tuintjes waarin een prachtige roze roos staat, gaven de doorslag om te gaan verhuizen naar de begane grond. Volgens een vriendin is de roos voor mij de reden geweest om te verhuizen. Ze heeft wel een beetje gelijk, ik zag de roos en was gelijk verliefd.

En nu ga ik me o.a. bezig houden met de tuintjes. 

De roos heb ik gesnoeid en er zijn al nieuwe scheuten in gekomen, zelfs een knop heb ik gezien. Afwachten wat het gaat worden, ik heb heel veel zin om er aan te beginnen. Het najaar is de beste tijd om te planten zegt Jan de Tuinman . Hij kan het weten dus ik ga planten kopen en in de tuin zetten. 


Volgend jaar heb ik dan een paradijsje op een paar vierkante meter.

2 opmerkingen:

  1. Veel plezier in de nieuwe woning en succes met de tuin. Volgend jaar ligt die er vast heel mooi groen en weelderig bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel. Het gaat me zeker lukken om volgend jaar een mooi tuintje te hebben. Het is nu al leuk om na te denken over het piepkleine stukje.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...