maandag 10 september 2018

Een feestje voor de zintuigen


Bijna iedereen heeft wel gehoord van Bloomon. De televisiereclame kan je niet zijn ontgaan; een mooie vaas van doorzichtig glas waarin prachtige bloemen zijn geschikt.

Bloomon is opgezet door de vrienden Patrick, Bart en Koen. Patrick komt uit een familie van “bloemen” en zag dat er mooie bloemen werden gekweekt maar dat de bossen niet erg fantasievol naar de bloemenwinkel gingen. Hij zag dat de bloemen via de veiling, vervoer in vrachtwagens bij tankstations en supermarkten opgepropt in emmers stonden en daarna verdwenen in de kofferbak of tussen de boodschappen. Met het gevolg dat de bloemen al een lange weg hadden afgelegd voor ze bij de klant op tafel stonden. De drie vrienden dachten dat het helemaal anders kon, de lijnen moesten veel korter worden en de boeketten zeker stijlvoller.

Er was een idee geboren en op een gegeven moment kwamen de vrienden bij elkaar (ergens in Amsterdam) om te brainstormen over bloemen en wat daar allemaal bij komt kijken voor ze bij de mensen thuis in de vaas staan. Onder het genot van een latte macchiato werd een totaal nieuw concept uitgedacht. Later kwam het bier en de leverworst op tafel  en werd er op papier een nieuw- en goed plan uitgewerkt.
Het plan was om de bloemen rechtstreeks van de kweker bij de klant thuis af te leveren, dus geen wachttijd op de veiling en daarna het vervoer per vrachtwagen naar de winkel of tankstation. De weg tussen pluk en vaas is veel te lang vonden de vrienden. Ze namen contact op met de beste kwekers van Nederland en gingen met elkaar om tafel en na enkele gesprekken gingen ze samen het nieuwe avontuur aan.
Bloomon was geboren.
Ornitogalum SaundersiaeClematis Star River


Om de boeketten samen te stellen schakelden ze Anton in, hij is één van de beste bloemstylisten van ons land. Anton weet iedereen elke keer weer te verrassen met zijn creaties. Inmiddels is Bloomon een goed en mooi bedrijf en is gestart in Denemarken, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk, ook daar kunnen de mensen nu genieten van de bloemen van Bloomon.
De missie van Bloomon is om de mensen een beetje geluk te bezorgen in de vorm van bloemen. Het is gelukt, ik heb mijn eerste Bloomonboeket op tafel staan en geniet er enorm van, het is echt:

“Een feestje voor de zintuigen”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...