woensdag 15 februari 2017

Dieren met toekomstplannen

Regelmatig komen er nieuwe boeken uit over het gedrag van dieren. Er wordt veel onderzoek gedaan door ethologen en steeds komen deze onderzoekers weer tot nieuwe en zeer verrassende inzichten. De ontdekkingen over het denken, handelen en plannen van dieren is fascinerend om te lezen in het boek van Frans van Helm in zijn boek –Dieren met toekomstplannen-.

Dieren houden zich bezig met het verleden, het heden en de toekomst. Sinds kort is het bekend dat dieren, net als mensen, lessen die ze hebben geleerd in het verleden om kunnen zetten in creatief gedrag naar het hier en nu. Op deze manier kunnen de dieren zich voorbereiden op situaties die ze in de toekomst op hun pad tegen komen.

Het is niet alleen een interessant boek, voorzien van prachtige foto’s, maar ook erg grappig. Zoals het verhaal over een chimpansee in een dierentuin die weet dat er schreeuwerige bezoekers naar hem komen kijken. Hij gaat alvast op zoek naar zaken waarmee hij de bezoekers kan bekogelen. Of een gaai die in de middag al op zoek gaat naar zijn ontbijtje voor de volgende ochtend. Het zijn prachtige verhalen over kleine en grote dieren met hun geweldig vermogen om zich te kunnen handhaven.

Het is zeker een onmisbaar boek voor mensen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen van het gedrag van verschillende dieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...