vrijdag 19 augustus 2016

Aardige buren

Iedereen kent ze wel de aardige buren, zij groeten altijd vriendelijk en blijven meestal eventjes staan om een praatje te maken en om te vragen of alles goed is.
Ook kent iedereen wel  norse buren,  zij zijn minder aardig,  groeten nauwelijks of niet, en nodigen daardoor zeker niet uit tot een praatje.

Ook wij hebben aardige buren  en minder aardige.  De onaardige buren lopen ons voorbij, ze wachten niet even met de lift, de liftdeur gaat net voor onze neus dicht op het moment dat wij ervoor staan, en ze zijn vaak boos over zaken die zich voordoen in het gebouw.  Boos over het ongemak dat er even is tijdens een verhuizing of een reparatie  in de flat, en ze vinden het vervelend als buren een verjaardag vieren, ze werken hard zeggen ze en ze willen thuis rust. Kom ik deze nog jonge norse buren tegen dan hoop ik maar dat hun dag iets prettiger verloopt dan wat ze uitstralen.

Omdat wij meestal thuis zijn op het moment dat de pakketpost aan de deur komt nemen wij zeer regelmatig pakjes aan voor verschillende buren, ook de soms behoorlijke zware pakketten voor onze norse buren. Komt deze buurman zijn pakket(ten) halen dan is een groet nauwelijks te verstaan en een bedankje komt niet uit zijn mond.

Dan onze andere buren, altijd een vrolijke groet en een stralende lach.  Komen zij hun pakketjes halen dan groeten ze vriendelijk  en bedanken ons hartelijk voor het in ontvangst nemen van hun aankopen.
Gisteravond werd er gebeld en daar stonden onze vriendelijke buren met een mooie bos bloemen en een doos chocola. Ze wilden ons eens extra bedanken voor het in ontvangst nemen van de vele pakketjes.
Wij vinden het als buren heel gewoon, daar hoef je niet over na te denken. Maar dit gebaar van onze uitermate vriendelijke buren vonden wij wel heel bijzonder. Er staat hier een vrolijke bos bloemen op tafel en we genieten van erg  lekkere chocola bij de thee.


We blijven vanzelfsprekend de pakketjes voor alle buren in ontvangst nemen, ook voor de buren die niet aardig zijn, onze aardige buren maken alles goed.

4 opmerkingen:

 1. Buren hoeven je vrienden niet te zijn, maar goede buren zijn goud waard! Gelukkig zijn de horken in de minderheid, en de onverwachte aardigheid van anderen maakt veel goed!

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar... Gelukkig zijn er ook een hoop aardige buren! Overigens vind ik het niet zo fijn als een luidruchtig verjaardagsfeestje tot na 11 uur doorgaat als ik de volgende dag vroeg op moet. Gelukkig zijn buren ook maar eens per jaar jarig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig zijn hier na 11 uur geen feestjes. De onaardige buren ergeren zich aan het bezoek dat overdag op visite komt, en soms zijn daar ook kinderen bij. En inderdaad, de meeste buren zijn aardig.
   Groetjes.
   Anne

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...