dinsdag 26 april 2016

Een spriet met grote gevolgen

Mooi boeket
Een paar weken geleden kreeg ik een prachtig boeket bloemen, mooie rozen waartussen  takken en siergras. Een feest om naar te kijken en ik was dan ook blij dat de rozen 10 dagen mooi bleven. Op het laatst waren er nog een paar rozen "goed" en omdat ik het jammer vond om ze weg te gooien heb ik ze in een kleiner vaasje gezet om er nog even van te kunnen blijven genieten.

Onze poezen hebben het boeket geen blik waardig gekeurd, dat was bijzonder omdat ik het wel eens anders heb gezien. Vaak happen ze in de bloemen of geven kopjes aan de vaas, soms met alle gevolgen van dien.

Op het moment dat er een klein vaasje stond werd het siergras ineens interessant voor onze 17-jarige poes Lara. Ze nam een flinke hap en begon fanatiek te kauwen en te slikken. Dat slikken werd een probleem omdat het gras in haar keel bleef steken, ze kon het niet naar binnen slikken maar ook niet meer naar buiten krijgen. Lara had het behoorlijk benauwd en wij vanzelfsprekend met haar.


Zoals het meestal gaat met dit soort zaken vond het plaats in het weekend. Onze eigen dierenarts had geen dienst en we moesten naar de andere kant van de stad en dat is best wel even lastig als je geen auto hebt. Almere heeft een uitstekend openbaarvervoersysteem, om de 7 of 8 minuten een bus, maar op zondag niet. Onze dochter heeft een auto en woont ook hier in de stad en zij was gelukkig in de gelegenheid om mee te gaan naar de dierenarts.
Foto gemaakt door de dierenarts.
Het gras kon niet gemakkelijk worden verwijderd en Lara kreeg daarom een roesje zodat de dierenarts het vastzittend sprietje, dat erg diep zat, kon verwijderen. Na 2 uur konden we haar weer ophalen en na een nachtje goed doorslapen op het voeteneinde van ons bed is Lara weer helemaal de "oude".

Het sprietje
Er hing nog wel een prijskaartje aan het vastzittend grassprietje namelijk € 164,00 en dat is wel erg veel voor zo'n sprietje. 
Krijg ik weer bloemen met siergras ertussen dan gaat het gras er heel erg snel uit, een boeket zonder siergras is ook heel erg mooi, en de poes kan er niet van happen. 

4 opmerkingen:

 1. Zo beleef je nog eens wat op een regenachtige zondagmiddag ;)
  Wat een sneu verhaal! Gelukkig liep het goed af.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad een spannende zondagmiddag. Met Lara gaat het weer uitstekend, ze speelt al weer behoorlijk de "baas".
   Groetjes.
   Anne

   Verwijderen
 2. Ja, het was een heel avontuur zo op de late zondagavond! Maar gelukkig is alles met Laartje weer goed gekomen.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad een heel avontuur, ze is weer helemaal onze Lara met al haar streken. Nog bedankt voor alle hulp op de late avond!
   Groetjes.
   anne

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...