dinsdag 9 februari 2016

Wat eten we vandaag?

Vegetarisch, gezond, gemakkelijk en kleurrijk

Een 1/2 uur in de keuken voor dit recept, en je hebt een maaltijd voor 2 personen.

Benodigdheden :
vegetarische gehaktballetjes (bakje van 210 gram)
4 - 6 aardappelen
1/2 spitskooltje
1/4 paprika van elke kleur
1 bakje peterselie
1 eetlepel walnoten
olijfolie
2 theelepels kerriepoeder.

Voorbereiding:
Van te voren de aardappelen koken zodat ze goed zijn afgekoeld.
Aardappelen in blokjes snijden.
Spitskool van de buitenste bladeren ontdoen en de harde kern verwijderen.
Kool in smalle repen snijden.
Paprika wassen en ontdoen van de zaadlijsten.
Van elke kleur 1/4 in stukjes snijden (de rest invriezen). 
Walnoten in stukjes breken.
Peterselie wassen en fijnknippen.

Bereiding
Doe de olie in de pan en bak , al omscheppend, de spitskool, paprika en de kerriepoeder ongeveer 10 minuten .
1/3 van de peterselie over de groente verdelen.
Ondertussen de gehaktballetjes rondom bruin en gaar bakken.
De stukjes walnoot en 1/3 van de peterselie over de gehaktballetjes strooien.
De aardappelblokjes bruin bakken en  de rest van de peterselie erover verdelen.

Eet smakelijk!

                         Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten