zaterdag 6 oktober 2018

Blauwwitte border

Wat te doen met 3 m2 tuin? Je kunt er tegels in leggen en er potten opzetten met mooie planten en je hebt geen onderhoud, lekker gemakkelijk. Je kunt natuurlijk ook gewoon dat kleine stukje tuin beplanten en proberen er iets moois van te maken. Dat kost wel het nodige denkwerk, wij hebben meer dan 20 jaar een balkon gehad en het was niet zo moeilijk om daar iets van te maken. 

Door de vorige bewoners is er een roos, een lavendel en een heideplant achtergelaten. De roos heb ik gelijk gesnoeid en de beloning is zichtbaar, er verschijnen dikke knoppen. Nog een weekje wachten en de rozen staan in bloei.  
De achtergebleven roos.

De heideplant is er niet meer.

De lavendel heb ik op een andere plek gezet en de twee lavendelplanten die nog in een pot stonden en mee zijn verhuisd heb ik erbij gezet. De heide is in de container gegaan (sorry plant) maar ik ben niet zo dol op heide, wel op heidevelden maar niet in een pot of een klein tuintje.
Ik heb gekozen voor blauwwitte borders, mooi om naar te kijken en een paradijs voor vlinders en bijen. 
Bij Directplant kun je namelijk borderpakketten bestellen per m2  in verschillende kleuren en soorten. Alles wordt bij je thuis afgeleverd en heb je nog vragen dan kun je die stellen aan de chauffeur want die heeft niet alleen zijn rijbewijs maar ook nog eens groene vingers. Wat wil een mens nog meer? Ik niet zo heel erg veel en heb de bestelling gedaan.
In totaal kreeg ik: 4 x Agapanthus, 6 x Nepeta (Walkers Low), 6 x Sedum Matrona, 6 x Anemone (Koningin Charlotte), 6 x Verbena Hastata (Rosea) en 5 bloembollen (Galonia). Om het een beetje gemakkelijk te maken kreeg ik er ook nog een plattegrond bij zodat ik kon zien hoe ik de planten het beste kon verdelen in mijn tuin(tje).
Het lijk erg weinig.
Hoe moet alles staan?

Zo is het goed!

Het resultaat van het eerste bordertje.

De Galtonia.

Wij zijn ’s middags aan de slag gegaan en alle planten in de grond gezet en nu moeten we veel geduld hebben want het duurt nog erg lang voor het weer zomer wordt. Ik ga nog wel even naar het tuincentrum om een zak met bloembolletjes te kopen zodat ik vroeg in het voorjaar alvast kan genieten van krokussen, blauwe druifjes en sneeuwklokjes. 
Dit heb ik besteld.
Ik hoop dat mijn bordertjes net zo weelderig worden als op deze foto. 
(Foto van Directplant)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...