Ovenschotel voor 2 personen.
500 gram aardappelen
400 gram bloemkool en broccoli (verkrijgbaar in 1 zakje)
100 gram chorizo
2 à 3 uien
2 à 3 uien
2 eetlepels honing
olijfolie voor het bakken van de uien.
iets olijfolie (extra vierge)
nootmuskaat
Voorbereiding:
Aardappelen schillen en in blokjes snijden.
Uien in halve ringen snijden.
Steeltjes verwijderen van de bloemkool
Steeltjes verwijderen van de bloemkool
Chorizo in plakjes en daarna in vieren snijden.
Ovenschaal invetten.
Bereiding:
Bloemkool/broccoli koken en goed laten uitlekken.
Uien glazig bakken in olijfolie.
Honing bij de uien voegen en onder goed omscheppen
meebakken.
Bloemkool/broccoli in de ovenschaal doen.
Het uienmengsel en de blokjes chorizo erover verdelen.
Als laatste de aardappelen er over verdelen en
bestrooien met nootmuskaat.
Schenk hierover iets extra vierge olijfolie.
Oven 10 minuten voorverwarmen op 1600 C.
(heteluchtoven)
Zet daarna de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de
oven.
Eet smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten